Geopark Conference
8:23 AM | Author: matgeo
1st Regional Conference on Asia-Pacific Geoparks and Business Dialogue 2007

Conference kat langkawi ni merupakan conference international pertama yang aku sertai. Ianya melibatkan wakil daripada seluruh asia pasifik untuk membincangkan bidang pelancongan berasaskan geologi ataupun Geopark'.

Tempat conference:
Langkawi International Convention Centre
















aku bersama-sama ngan harizal je merupakan peserta lelaki second year disebabkan penyertaan yang terhad. Takpelah, yang pentingya Conference sebegini membolehkan aku melihat sendiri bagaimana perlunya komuniti geologi yang mempunyai matlamat yang sama saling bekerjasama antara satu sama lain.
Di salah satu booth:

Harizal@ komando, best fren aku masa conference ni huhu..










Conference ini jugak dibuat bersempena pengisytiharan langkawi sebagai salah satu geopark dibawah UNESCO. Kejayaan pengisytiharan ini banyak disumbangkan oleh Kumpulan Warisan Geologi Malaysia yang berpangkalan di UKM.

Makanan memang best especially masa dinner opening ceremony bersama-sama MB kedah
















kitorang, student geologi dari ukm sebanyak sebiji bas mendapat keistimewaan yang sama dengan peserta berbayar. cuma tidur je jauh sikit iaitu kat kawasan kereta kabel Gng. Mat chinchang.

Zaman muda-muda..kat tempat penginapan depan Gunung Mat Chincang

















So, nasihat aku kepada junior2 geo, kalaua ada orang tawarkan untuk ke conference samada sebagai AJK mahupun peserta, korang join je. Memang banyak manfaatnya.
This entry was posted on 8:23 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comments: