MAP 2009
8:11 AM | Author: matgeo
Thank god aku sempat gak merasa diner anak kelantan ukm baru-baru ni...almost 3 years of waiting..by da way, MAP merupakan singkatan bagi malam anugerah perdana

Bertempat di danau UKM, diner kali ni agak special..selain ni antara diner yang aku makan paling sikit, ianya merupakan kali pertama aku menjejakkan kaki ke ukm setelah kluar 3 minggu yg lalu..
hmm..berikut disertakan beberapa gambar yang kurang nilai komersil tetapi cukup untuk menggambarkan apa yg berlaku pada malam itu



Anyhow, thanks 4 da award and invitation...congratulation kepada semua yg terlibat..
I think the dinner was very meaningful
Google Earth
3:04 AM | Author: matgeo
Wah..dah sminggu rupanya aku duk kat penang..nampaknye malam ni akan naik bas balik ke klantan...the place where all the journey start's...
hmm..da lama tak letak benda ilmiah kat sini...baiklah..maybe kali ni aku leh share something

Aku rasa ramai antara korang yang dah mendengar atau menggunakan software google earth..
Bagi yang belum, maybe it's time to check it up

http://earth.google.com/

Software ni boleh di download and used for free



Antara kegunaan software ini adalah:
1)mengukur jarak antara dua tempat
2)melihat dan mengenalpasti kawasan di seluruh dunia
3)menganggar ketinggian dan koordinat kawasan
4)mencerap bintang-bintang di angkasa
5)flight simulator

hmm..banyak lg kegunaannya...korang explore la sendiri k
Highly recomended for geologist dan mereka yang suka travel
Now it's over..
8:36 AM | Author: matgeo
Alhamdullillah..interview di KLCC dan penjom gold mine berjalan dengan bestnya...result petronas 2 minggu lagi baru dapat jawapan..penjom plak da mintak wat medical checkup..rasanya da dapat kot...
Hmm..nampaknya alam pekerjaan sudah menanti..eloklah

so..apa yg overnye?
well..aku rasa da tiba masa aku melupakan seseorang...i think i have already give her and myself enough chance.
Anyhow, she manage to prove me the power of women..giving hope and blinding my mind..haha, tak sangka..a very intresting experience

hmm...i think this is gud moment to layan this song




hmm..oklah..still a long way to go..i leave you here k..