Pokok?
8:15 PM | Author: matgeo
Antara benda yang paling best dalam hidup adalah bila menerima hadiah..especially dari seorang yg kita care..tapi kalau orang tu kita tak care pun takpe, as long as dia ingat kat kita..it make us feel appreciated..betul tak..
well i got something this morning..a painting attached with some words..
by da way, aku dulu memang suka melukis..ingat lagi masa kat matrik dulu aku lukis kartun untuk program hari kerjaya..

anyhow, here's the painting:


well i'm not a truly artistic person to appreciate such work...but i like to comment things..n when i commnent things..i usually look at the fact first

1.pokok ni takde daun
2.background dia warna hijau
3.pokok ni banyak dahan dan ranting
4.ada rumput je yang tumbuh sekeliling pokok tu
5. bentuk silara pokok ni bulat








ok..skarang ni baru la boleh aku letak pendapat aku yang mengarut ni...just to put some explanation towards this paintings..

hmm..pokok takde daun samada dah mati or prepare for winter..maybe the tree is predicting something bad n preparing for it to survive..it means it knows what best fot it, tak kisahlah orang kutuk macam mana pun..
Background warna hijau..hijau ni warna ketenangan..maybe its looking for some peace
Banyak dahan dan ranting means pokok ni pernah hidup subur dulu..n show its strong enough to handle the future
Ada rumput je..maybe pokok ni kesepian..tapi kurang2 ada rumput takde la kesepian sangat kot
Bentuk bulat..bagi aku ianya melambangkan kesempurnaan..

But still...among all creature, why must a tree? well only the painter know the true answer..

anyhow..thanks ye..n the words touch me alot..
maklumlah for someone yang dikatakan tidak menghargai sahabat seperti aku...tak sangka lak kata2 tu boleh keluar..
|
This entry was posted on 8:15 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

9 comments:

On May 27, 2009 at 9:20 PM , YaNNa'87 said...

comeynye..huhu

 
On May 27, 2009 at 10:44 PM , geo_life said...

tulah..pandai betul ore hok lukis gambar ni

 
On May 27, 2009 at 11:23 PM , Seri said...

no such things la..i mean.. hanya org yang menghargai sekecil2 kejadian tu lebih ada perasaan menghargai..ape lagi pada kawan-kawan..

herm..neway..pokok is nice. hehe

 
On May 27, 2009 at 11:31 PM , LotsOfLove-Pearls said...

wah..
wah..
masukkan skali ar words attached tu..

hehe..

tahniah..
tahniah..
rasa dihargai kan?

 
On May 27, 2009 at 11:40 PM , geo_life said...

seri-
yup..hargailah sekecil2 kejadian..

pearls-
haha..yg words to better keep a secret between us a kan..hehe
well, truly appreciated..
eventhough the gift is just a comment from other bloggers in your blog..thanx

 
On May 28, 2009 at 8:56 AM , babymiLosh said...

apakah words itu...?
nggak mawu dikongsi kah..?
heee~~

pokok yg hidup subur itu tak semestinya gah kerana kelak daun2 yg bguguran dr pokok itu akan mencacatkan panorama.. apakah?? heeeeeeee~~ *peace*

 
On May 28, 2009 at 9:09 AM , geo_life said...

amboi..pandai gak cik milla berpuitis ek hehe..words tu..bak kata Dato' CT..biarlah rahsia..hehe

 
On May 28, 2009 at 9:57 AM , amirul said...

Salam...
Wah! Cantik lukisan itu... kalu aku... mahu tunggang langgang lukisan dibuatnya... hehe

 
On June 3, 2009 at 3:12 AM , mia jamiiah said...

w0h0a!
pandai kam0o meng0men lukisan ea?
amek kritikan seni tmpak ea u3?
heheh~