Edcoustic - Muhasabah Cinta
3:14 AM | Author: matgeo
wah..gempar kes seorang budak UKM meninggal hari ni..
innalillah..semoga rohnya dicucuri rahmat.

Hmm..peristiwa ni agak menginsafkan aku. tambah lak skarang ni slalu layan lagu muhasabah cinta. camnepun marilah kita hayati bersama lagu ni

Penyanyi: Edcoustic Feat Trisoultan

Lagu/Lirik: Deden Supriadi

Album: Sepotong Episode (2008)

Dm A D Gm

Wahai Pemilik nyawaku betapa lemah diriku ini

C F Gm A

Berat ujian dari-Mu kupasrahkan semua pada-Mu

Dm A D Gm

Tuhan baru kusadar indah nikmat sehat itu

C F Gm A Dm

Tak pandai aku bersyukur kini kuharapkan cinta-Mu

Reff:

Gm C

Kata-kata cinta terucap indah

F A#

Mengalir berdzikir dikidung doaku

Gm A Dm D

Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku

Gm C

Butir-butir cinta air mataku

F A#

Teringat semua yang Kau beri untukku

Gm A A# A

Ampuni khilaf dan salah selama ini ya ilahi..

Dm

Muhasabah cintaku

Dm A D Gm

Tuhan kuatkan aku lindungiku dari putus asa

C F Gm A Dm

Jika kuharus mati pertemukan aku dengan-Mu



untuk download klik link ni Download mp3
|
This entry was posted on 3:14 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

10 comments:

On June 23, 2009 at 4:34 AM , LotsOfLove-Pearls said...

ya..
LOL pun ada baca news tue.

cian kwn tue..

takziah..

 
On June 23, 2009 at 6:14 AM , arrabe' said...

dia meningal camne?
dengar kata dia terjatuh bangunan di zaba??
tk sebab komen "penyudah politik kepartian"
memang tak dinafikan.
kita memerlukan politik dan pemimpin untuk mengawal atur dan mentadbir alam ni.
benarlah, jangan dipaparkan kelemahan tapi kekuatan.
tapi awas jugak.
kalau asik kekuatan, nanti kita tak nampak apa yang dia buat salah.
dan kita terus sanjung dia, sehingga dia menyalah guna kuasa.
risau gak tu.
tapi hakikat skang, wartawan dah melampau. semua nak dedah.

 
On June 23, 2009 at 6:01 PM , Anonymous said...

c.mad..

touching lgu ni..

buat ak tpk2 pe y dh ak buat spjng 22taun ni..

Ya Allah..

ampunkn dosa hambamu...

 
On June 23, 2009 at 11:39 PM , YaNNa'87 said...

cian akak 2, meninggal gara2 kna kjr hantu...

 
On June 24, 2009 at 12:13 AM , sHaH said...

aku tak sure tapi aku ada gak dengar cite ni cuma aku tak sure pe yg jadik..
cuma 1 thing la..
jgn la pasal cinte nak suicide.
kesian kat mak abah ngan org lain2.
macam2 jadik da skrg ni..

 
On June 24, 2009 at 1:54 AM , sHaH said...

helo helo...
ada org tak...

kalo ada...
meh singgah blog aku..
ada award utk ko..

hehehe...

 
On June 24, 2009 at 10:15 AM , noon said...

lagu ni mmg mginsafkn..
1st time dgr lgu nie...
bguslh awk share kt blog ni...
n nice blog..

 
On June 24, 2009 at 8:18 PM , matgeo said...

Lol-
smg beliau ditempatkan bersama orang yg soleh

arrabe'
hmm..aku pun tak pasti camne blh meninggal..anyway, aku suka post kau tu.

anonymus-
yup..22 years..aku pun tak tau makin lama ke makin dekat ngan jalan petunjuk

yana-
hah..hantu kejar?sebab apa...macam hutang ngan along la plak

shah-
yup..life is just to great to be wasted

noon-
thanx..marilah kita bersama mengambil pelajaran darinya

 
On June 25, 2009 at 5:04 AM , arrabe' said...

aku terkejut gak dengar berita pasal tu.
ada macam2 cerita..
bunuh diri la..
hmm.. harap dia bukan bunuh diri.
moga rohnya dirahmati ALlah.

 
On July 27, 2009 at 12:56 AM , matgeo said...

arrabe'-
yup..hope the best for her..here n hereafter