Durian
1:46 AM | Author: matgeo
Waa..bestnye makan durian...thanx 4 my coursemate yg baik hati..
Dulu masa kecik aku tak suka makan durian..plik gak..tapi skrang da jadi one of my feveret fruit...
Maybe betullah kata orang..dunia brubah..dulu benci, kini sayang..dulu dijauhi, kini dicari

Gambar pohon durian dibawah ditujukan kepada mereka yg masih was2-was bagaimana rupa pokok durian..
Durian berbuah selepas 4 atau 5 tahun..
sesetengah orang tak suka makan durian sebab bau dan panas..
Hmm..ada petua mengatakan rasa panas lepas makan durian boleh dikurangkan dengan makan bersama2 manggis ataupun isi air dalam kulit durian dan minum air tersebut..















Camnepun., tak sabar nak balik kg..boleh makan sepuas hati hehe
|
This entry was posted on 1:46 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

9 comments:

On June 21, 2009 at 2:16 AM , iKa said...

ehem..ehem..
abg mat geo..
1 lagi fakta..
durian hanya akan ggr bile malm mjelma..
jgn tawu mkn jew..
dah la mkn xajak..
(mgesat air liur )
=p

 
On June 21, 2009 at 2:18 AM , LotsOfLove-Pearls said...

wah...
sedap..
dulu LOL pun xsuka makan durian..
sungguh..
baunya boleh buat LOL pening tapi now plak, tercari-cari..
bila teringin, mahallah pulak buah tue..
kat kg mesti boleh mkn free jer..

 
On June 21, 2009 at 3:47 AM , YaNNa'87 said...

waa..bestnye..mkn xajk dh kt kiter..='(

 
On June 22, 2009 at 1:06 AM , LotsOfLove-Pearls said...

haluuuuuuu mat geo..
hehe..
nnt dtg rumah amik award ok..
hehe..
bukan rumah LOL tapi blog LOL.
hehehe..

 
On June 22, 2009 at 8:43 AM , Seri said...

muahhaha.. durian adelah heaven!!!!!

 
On June 23, 2009 at 3:44 AM , matgeo said...

ika-
oo..gugur malam2 je ek..hmm..pemalu rupenye durian ni

LOL-
smg tercapai hajat nak makan durian..hmm..thanx LOL for da award, tapi tak pandai la nak amik camne..nanti da pandai baru saya ambik k

yana-
huhu..kalu saya tauke durian nanti boleh la blanja

seri-
hehe..heaven is durian

 
On June 23, 2009 at 7:38 PM , d-raSt said...

to [ika] : durian gugur wktu mlm jerk ke??
tp kan... rasenyer pepagi, tengahari buta n petang.. durian pun gugur gak.. hahahaha.... lelagi waktu angin kuat.. lg bnyk yg gugur..

 
On June 23, 2009 at 8:14 PM , lina said...

Hi Matgeo,
baru makan durian minggu lepas, tak hengat dunia. Sekarang suffe sakit tekak. Huhuhu

 
On July 2, 2009 at 8:49 PM , ika (",) said...

wow! durian my feveret...