Google Earth
3:04 AM | Author: matgeo
Wah..dah sminggu rupanya aku duk kat penang..nampaknye malam ni akan naik bas balik ke klantan...the place where all the journey start's...
hmm..da lama tak letak benda ilmiah kat sini...baiklah..maybe kali ni aku leh share something

Aku rasa ramai antara korang yang dah mendengar atau menggunakan software google earth..
Bagi yang belum, maybe it's time to check it up

http://earth.google.com/

Software ni boleh di download and used for free



Antara kegunaan software ini adalah:
1)mengukur jarak antara dua tempat
2)melihat dan mengenalpasti kawasan di seluruh dunia
3)menganggar ketinggian dan koordinat kawasan
4)mencerap bintang-bintang di angkasa
5)flight simulator

hmm..banyak lg kegunaannya...korang explore la sendiri k
Highly recomended for geologist dan mereka yang suka travel
|
This entry was posted on 3:04 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 comments:

On July 10, 2009 at 7:42 PM , ~najihahfaizahazaman~ said...

wah..pkongsian yg menarik!
syukran..:)

 
On July 11, 2009 at 10:04 AM , YaNNa'87 said...

hmm, gud imformation...

 
On July 12, 2009 at 5:48 AM , ::SizuKa:: said...

i've been downloaded to my letop before this..mmg berguna..btw, tq! i hv already become ur follower..like to read ur blog!~^^

 
On July 14, 2009 at 6:22 AM , matgeo said...

thanks to all my blog readers..nice to have you all to share my stories